Coronatest: snel een afspraak, snel testen, snel de uitslag

(click here for English)

Wij bieden de sneltest en de PCR test aan. Het is belangrijk dat je via onderstaande button de informatie over de testen goed doorleest. Doe dit voordat je een afspraak inplant. Dit voorkomt fouten die resulteren in een ongeldige uitslag.

✓   Je ontvangt standaard de corona vrij verklaring (in het Engels) bij een negatieve uitslag van de PCR- en sneltest. Let op: de meeste bestemmingen accepteren alleen PCR-testen!

✓   Coronatesten alleen mogelijk zonder klachten

✓   De PCR-test: voor 12 uur in de ochtend getest doorgaans dezelfde dag rond middernacht de uitslag. Na 12 uur getest de volgende dag de uitslag rond 13 uur. Doorgaans binnen 24 uur!

✓   Veel afspraakmogelijkheden – ook in de avonden en op zaterdagochtend kan je bij ons een coronatest laten afnemen.

✓   Makkelijk online in te plannen

PCR test

€89,-

✓   Bij een negatieve uitslag van de test ontvang je van ons een corona vrij verklaring in het Engels. Deze staat internationaal bekend als geldige verklaring om mee te reizen.

✓   De uitslag is doorgaans binnen 24 uur bekend.

✓   Analyse van de test vindt plaats in ons RIVM goedgekeurde laboratorium.

✓   De test kan worden afgenomen met en zonder klachten.

✓   Meet een actieve besmetting. Is er nu sprake van een besmetting met het coronavirus?

Antigeen Sneltest

€34,95

✓   Bij een negatieve uitslag ontvang je ook een corona vrij verklaring. Let op! De meeste landen accepteren alleen een PCR-test (moleculaire test). Controleer dit voor vertrek bij de ambassade van het land van bestemming of op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken

✓   De uitslag is binnen 15 minuten bekend.

✓   Meet een actieve besmetting. Is er nu sprake van een besmetting met het coronavirus?

✓   De testen hebben een CE keurmerk en zijn goedgekeurd door de World Health Organization en de EU.

PCR testen (moleculaire test)

Bij de PCR test neemt een van onze verpleegkundigen of doktersassistenten met een wattenstaafje wat slijm uit jouw keel en neus. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. Met de PCR test worden actieve virusstoffen gemeten die wijzen op een mogelijke besmetting. Met de PCR test kan worden vastgesteld of je op dit moment het coronavirus hebt.

De uitslag van de PCR test is doorgaans binnen 24 uur bekend.

Sneltesten (antigeen test)

Wij gebruiken een van de twee goedgekeurde sneltesten in Nederland: de Panbio COVID-19 sneltest (ook wel de antigeentest genoemd). Met de sneltest kan binnen 20 minuten gemeten worden of er viruseiwitten (antigenen) in het lichaam hebt die op het coronavirus (SARS-CoV-2) wijzen.

Sinds 6 november 2020 is een negatieve uitslag van de snel-test een garantie voor een daadwerkelijke afwezigheid van besmetting. Zie hiervoor het volgende bericht van de NOS.

Wat is corona precies?

Het coronavirus brak eind 2019 uit in China en heeft zich daarna snel verder verspreid over de rest van de wereld. De officiële naam voor het coronavirus is SARS-CoV-2 en de ziekte die het virus kan veroorzaken noemt men COVID-19. De meest voorkomende klachten zijn: keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, hoesten, koorts en longontsteking. Ervaar je momenteel en of meerdere van bovenstaande klachten, houd er dan rekening mee dat je je niet op alle locaties kunt laten testen.

Wij bieden verschillende coronatesten aan: de sneltesten en PCR testen.

Corona vrij verklaring

Bij een negatieve uitslag van de PCR-test of sneltest ontvang je van ons standaard een corona vrij verklaring. De verklaring vind je als bijlage in de mail van de testuitslag in het Engels. Alle corona vrij verklaringen (medische non-COVID verklaring) zijn ondertekend door onze arts en internationaal geaccepteerd.

Let op! Controleer voor de reis met de ambassade van het land van bestemming met welk type test er naar het land gereisd kan worden. De meeste landen accepteren alleen een PCR-test.

Onze testen zijn goedgekeurd door het Robert-Koch Instituut – het RIVM-instituut in Duitsland.

Uitslag testen

Wanneer ontvang je de uitslag?

Uitslag sneltest

Uitslag PCR test

Uitslag testen

Wanneer ontvang je de uitslag?

Binnen 20 minuten

Doorgaans binnen 24 uur

Onze medewerkers in de laboratoria doen hun uiterste best om alles zo snel mogelijk te verwerken. Heb je binnen de genoemde tijd nog geen uitslag ontvangen, dan kun je contact opnemen via info@vaccinatiesopreis.nl.

Let op! Positieve testuitslagen, zullen conform de huidige wet- en regelgeving, altijd gemeld worden bij uw lokale GGD.

Laat je een coronatest doen voor de corona vrij verklaring voor een reis? Houd rekening met de vluchttijden en de eisen van het betreffende land. Voor meer informatie omtrent de maatregelen per land kan je terecht op de Website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoe ontvang je de uitslag?

De uitslag van de coronatest ontvang je per mail. In de e-mail voor uitslagen van de PCR- en sneltest vind je tevens een document om te downloaden: de corona vrij verklaring. Deze is in het Engels en ondertekend door onze arts.

Let op: de meeste landen accepteren alleen een PCR-test om mee te reizen!

Prijzen coronatesten

Wij bieden twee soorten testen aan: de sneltest en PCR test.

PCR test

(slijm afname doormiddel van een neus- en keelswab)

Met de PCR test neemt een van onze verpleegkundigen of doktersassistenten met een wattenstaafje wat slijm uit de keel en de neus. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting met het coronavirus bepalen.

Antigeen Sneltest

(slijm afname doormiddel van een neus-swab)

Met de sneltest neemt een van onze verpleegkundigen of dokterassistenten met een wattenstaafje slijm uit de neus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting met het coronavirus bepalen. Binnen 20 minuten is de uitslag bekend.

Kosten per PCR test
€89,- (incl. non-covid reisverklaring)

Kosten per sneltest
€34,95 (incl. non-covid reisverklaring)

Voor bedrijven en instellingen die grotere groepen mensen willen laten testen (v.a. 25 personen) hanteren wij gereduceerde tarieven. Neem contact op met ons moederbedrijf Medi Prevent via sales@mediprevent.nl of bezoek onze website voor meer informatie.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden
• Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie buiten Nederland nauwlettend in de gaten en past waar nodig het reisadvies aan. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je alle actuele reisadviezen.

Daarnaast is het aan te raden om de reisapplicatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. In deze applicatie kun je jouw land van bestemming invullen. Wanneer er iets verandert omtrent het reisadvies, word je middels een push bericht geïnformeerd.

Vragen? Grote kans dat het antwoord op onze FAQ-pagina staat!