Coronatest: snel een afspraak, snel testen, snel de uitslag

Wij bieden de sneltest, de PCR test (swab test) en de serologie test (bloedtest) aan. Het is belangrijk dat je via onderstaande button de informatie over de testen goed doorleest. Doe dit voordat je een afspraak inplant. Dit voorkomt fouten die resulteren in een ongeldige uitslag.

✓   Je ontvangt standaard de corona vrij verklaring in het Engels en Nederlands bij een negatieve uitslag van de PCR test

✓   Coronatesten mogelijk met en zonder klachten

✓   Mogelijkheid voor afname sneltesten

✓   De uitslag van de PCR test doorgaans binnen 24 uur. Wij bieden de garantie dat je de uitslag van deze test binnen 48 uur ontvangt.

✓   Veel afspraakmogelijkheden – ook in de avonden en op zaterdag kan je bij ons een coronatest laten afnemen

✓   Makkelijk online in te plannen

Sneltest

PCR test

Serologie test

De uitslag is binnen 20 minuten bekend.

De uitslag is doorgaans binnen 24 uur bekend. Wij bieden de garantie dat je de uitslag van deze test uiterlijk binnen 48 uur ontvangt.

De uitslag is binnen 72 uur bekend.

De test kan alleen worden afgenomen wanneer je klachten ervaart.

De test kan worden afgenomen met en zonder klachten.

De test kan 14 dagen na het optreden van coronasymptomen worden afgenomen.

Meet een actieve besmetting. Is er nu sprake van een besmetting met het coronavirus?

Meet een actieve besmetting. Is er nu sprake van een besmetting met het coronavirus?

Meet immuniteit. Is er in het verleden een besmetting geweest met het coronavirus?

De testen hebben een CE keurmerk en zijn goedgekeurd door de World Health Organization en de EU.

Analyse van de test vindt plaats in ons RIVM goedgekeurde laboratorium.

Analyse van de test vindt plaats in ons RIVM goedgekeurde laboratorium.

Bij een negatieve uitslag ontvang je geen corona vrij verklaring.

Bij een negatieve uitslag van de test ontvang je van ons een corona vrij verklaring in het Engels en Nederlands.

Bij een negatieve uitslag ontvang je geen corona vrij verklaring.

Sneltesten

Wij gebruiken een van de twee goedgekeurde sneltesten in Nederland, de Panbio COVID-19 sneltest (ook wel de antigeentest genoemd). Met de sneltest kan binnen een 20 minuten gemeten worden jij bepaalde viruseiwitten (antigenen) in het lichaam hebt die op het coronavirus (SARS-CoV-2) wijzen.

Sinds 6 november 2020 is een negatieve uitslag van de sneltest een garantie voor een daadwerkelijke afwezigheid van besmetting. Zie hiervoor het volgende bericht van de NOS.

Bij de uitslag van de sneltest ontvang je geen corona vrij verklaring. Dit is alleen het geval bij een PCR test.

PCR testen

Bij de PCR test neemt een van onze verpleegkundigen of doktersassistenten met een wattenstaafje wat slijm uit jouw keel en neus. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. Met de PCR test worden actieve virusstoffen gemeten die wijzen op een mogelijke besmetting. Met de PCR test kan worden vastgesteld of je op dit moment het coronavirus hebt.

De uitslag van de PCR test is doorgaans binnen 24 uur bekend. Daarnaast bieden wij de garantie dat je de uitslag binnen 48 uur ontvangt. Mocht je de uitslag niet binnen de 48 uur hebben ontvangen, dan worden de kosten voor de coronatest gecrediteerd.

Serologie testen

Bij de serologietest neemt een van onze BIG-geregistreerde verpleegkundigen bloed bij jou af.  Jouw bloed wordt vervolgens onderzocht op corona antistoffen.

Tijdens het onderzoek worden er drie antistoffen geanalyseerd:  IgM, IgA en IgG. Bij een besmetting is IgM de eerst geproduceerde antistof. Wordt er IgM gevonden in het bloed? Dan is er sprake van een actieve besmetting. Wanneer het lichaam tegen het virus leert vechten, maakt het de antistof IgA aan. Na een aantal weken kan de antistof IgG ontstaan. Zodra IgG in het bloed is terug te vinden, is er immuniteit ontwikkeld tegen het virus. De serologie test meet op deze manier of er immuniteit is ontwikkeld tegen het coronavirus door een eerdere besmetting.

Wat is corona precies?

Het coronavirus brak eind 2019 uit in China en heeft zich daarna snel verder verspreid over de rest van de wereld. De officiële naam voor het coronavirus is SARS-CoV-2 en de ziekte die het virus kan veroorzaken noemt men COVID-19. De meest voorkomende klachten zijn: keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, hoesten, koorts en longontsteking. Ervaar je momenteel en of meerdere van bovenstaande klachten, houd er dan rekening mee dat je je niet op alle locaties kunt laten testen.

Wij bieden verschillende coronatesten aan: de sneltesten, de PCR testen en de serologie testen.

Corona vrij verklaring

Bij een negatieve uitslag van de PCR test ontvang je van ons standaard een corona vrij verklaring. De verklaring vind je als bijlage in de mail van de testuitslag in het Nederlands en Engels. Alle corona vrij verklaringen (medische non-COVID verklaring) zijn ondertekend door onze arts en internationaal geaccepteerd.

Onze testen zijn goedgekeurd door het Robert-Koch Instituut – het RIVM-instituut in Duitsland.

Uitslag testen

Wanneer ontvang je de uitslag?

Uitslag sneltest

Uitslag PCR test

Uitslag serologie test

Binnen 20 minuten

Doorgaans binnen 24 uur. Uiterlijk binnen 48 uur

Binnen 72 uur

Het is niet mogelijk om de uitslag versneld te ontvangen! Onze medewerkers in de laboratoria doen hun uiterste best om alles zo snel mogelijk te verwerken. Heb je na 48-72 uur nog geen uitslag ontvangen, dan kun je contact opnemen via [email protected] Vragen over een versnelde uitslag (waarbij de PCR test nog geen 48 uur geleden of de serologietest nog geen 72 uur geleden is afgenomen) nemen wij NIET in behandeling.

Let op! Laat je een coronatest doen voor de corona vrij verklaring voor een reis? Houd rekening met de vluchttijden en de eisen van het betreffende land. Voor meer informatie omtrent de maatregelen per land kan je terecht op de Website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoe ontvang je de uitslag?

De uitslag van de coronatest ontvang je binnen bovengenoemde termijn per mail. In de e-mail voor uitslagen van PCR testen vind je tevens een document om te downloaden: de corona vrij verklaring. Deze is in het Engels en in het Nederlands beschikbaar in de mail en ondertekend door onze arts.

Prijzen coronatesten

Wij bieden drie soorten testen aan; de sneltest, PCR test en de serologietest.

Sneltest

(slijm afname doormiddel van een neus-swab)

Met de sneltest neemt een van onze verpleegkundigen of dokterassistenten met een wattenstaafje slijm uit de neus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting met het coronavirus bepalen. Binnen 20 minuten is de uitslag bekend.

PCR test

(slijm afname doormiddel van een neus- en keelswab)

Met de PCR test neemt een van onze verpleegkundigen of doktersassistenten met een wattenstaafje wat slijm uit de keel en de neus. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting met het coronavirus bepalen.

Serologie test

(bloedtest)

Deze test wordt ook wel de Anti-SARS-CoV-2-ELISA test genoemd. Bij deze test neemt een van onze BIG-geregistreerde verpleegkundige bloed af. Het bloed wordt onderzocht op corona antistoffen.

Kosten per sneltest (incl. consultkosten)          €69,00

Kosten per PCR test (incl. consultkosten)           €139,00

Kosten per serologie test (incl. consultkosten)           €139,00

Voor bedrijven en instellingen die grotere groepen mensen willen laten testen (v.a. 25 personen) hanteren wij gereduceerde tarieven. Neem contact op met ons moederbedrijf Prevent Vaccins via [email protected] of bezoek onze website voor meer informatie.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden
• Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie buiten Nederland nauwlettend in de gaten en past waar nodig het reisadvies aan. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je alle actuele reisadviezen.

Daarnaast is het aan te raden om de reisapplicatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. In deze applicatie kun je jouw land van bestemming invullen. Wanneer er iets verandert omtrent het reisadvies, word je middels een push bericht geïnformeerd.

Vragen? Grote kans dat het antwoord op onze FAQ-pagina staat!