Hepatitis B voor werk of stage

Wij bieden in alle locaties de hepatitis B vaccinatie plus de bijbehorende bloedtest. Hiermee voldoe je aan de arbo-eisen die je werkgever of opleiding stelt.

Wat is hepatitis B?

Hepatitis B is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus. Je kunt besmet raken met het virus door seksueel contact en via bloed. De ziekte wordt soms chronisch en kan in zeldzame gevallen tot leverkanker leiden.

Wie loopt risico op hepatitis B?

Vanwege het risico van besmetting via bloed stellen veel werkgevers het inenten tegen hepatitis B verplicht. Dit geldt voor medisch personeel zoals artsen, tandartsen en verpleegkundigen, maar bijvoorbeeld ook voor laboratoriumpersoneel. De vaccinatieplicht geldt ook voor degenen die in opleiding zijn voor bovenstaande beroepen. Ook andere mensen in de zorg kunnen soms verplicht worden om de hepatitis B inenting te krijgen.

Hoe werkt het?

Je krijgt drie injecties tegen hepatitis B: je kunt op een willekeurig tijdstip beginnen, maar de tweede vaccinatie krijg je één maand na de eerste. De derde injectie wordt vijf maanden na de tweede injectie gegeven. De bloedtest vindt vier weken na je laatste injectie plaats

Hepatitis B vaccinatie schema

Het vaccinatieschema voor hepatitis B ziet er als volgt uit:

  1. maand 0 injectie
  2. maand 1 injectie
  3. maand 6 injectie
  4. maand 7 bloedtest

De uitslag van de bloedtest kun je bij ons ophalen vanaf tien dagen nadat je bloed hebt laten prikken. Hiermee kun je bij je werkgever of je opleiding aantonen dat je tegen hepatitis B gevaccineerd bent.

Kosten hepatitis B inentingsschema

Kijk op de pagina “kosten vaccinatie“.

Voor grotere groepen geven we korting: bel of mail ons om te overleggen.

Hoe maak ik een afspraak?

Klik op de button “Plan nu je vaccinatie”.