Argentinië: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht gesteld.

Argentinië: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Argentinië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Ook wordt voor Argentinië vaccinatie tegen gele koorts aangeraden, ongeacht verblijfsduur, maar alleen in de noordelijke en noordoostelijke bosgebieden, inclusief het gebied rond de Iguacu watervallen. Zie gele koorts kaart Zuid-Amerika.

Argentinië: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Argentinië inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Argentinië vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Argentinië: malaria preventie

Er komt in Argentinië geen malaria meer voor.

Praktische informatie over inentingen voor Argentinië

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A


Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Argentinië

In Argentinië kun je reizigersdiarree krijgen. Ook hoogteziekte en dengue komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Argentinië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Argentinië