Cocos Eilanden: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Cocos Eilanden alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Cocos Eilanden binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Het advies geldt niet als je uit Tobago of de Galapagos Eilanden komt of als je in de Misiones provincie van Argentinië bent geweest.

Cocos Eilanden: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Cocos Eilanden aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor de Cocos Eilanden.

Cocos Eilanden: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt voor de Cocos Eilanden inenting tegen buiktyfus aangeraden.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor de Cocos Eilanden inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor de Cocos Eilanden vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Cocos Eilanden: malaria preventie

Er komt op de Cocos Eilanden geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor de Cocos Eilanden

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Vaccinatie tegen buiktyfus
Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.
Meer over buiktyfus

BMR-vaccinatie
De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.
Meer over BMR

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Andere gezondheidsrisico's voor de Cocos Eilanden

Op de Cocos Eilanden kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor de Cocos Eilanden: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van de Cocos Eilanden