Falkland Eilanden: vaccinaties die verplicht zijn

Voor de Falkland Eilanden zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Falkland Eilanden: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Falkland Eilanden aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor de Falkland Eilanden.

 

Falkland Eilanden: malaria preventie

Op de Falkland Eilanden komt geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor de Falkland Eilanden

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

BMR-vaccinatie
De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.
Meer over BMR

Andere gezondheidsrisico's voor de Falkland Eilanden

Op de Falkland Eilanden kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor de Falkland Eilanden: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van de Falkland Eilanden