Griekenland: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Griekenland zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Griekenland: inentingen die worden aanbevolen

Er wordt voor Griekenland inenting tegen teken encefalitis aanbevolen als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.

Griekenland: inentingen bij langer verblijf

Bij een langer verblijf worden voor Griekenland normaal gesproken geen andere inentingen aangeraden. Heel soms worden inentingen tegen rabiës (=hondsdolheid) aangeraden voor mensen die met dieren werken of voor grotonderzoekers.

Griekenland: malaria preventie

Er komt in Griekenland geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Griekenland

Inentingen tegen teken-encefalitis
Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.
Meer over teken-encefalitis

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Griekenland

Geen.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Griekenland