Guinee: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Guinee alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Guinee binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Guinee: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Guinee aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en vaccinatie tegen gele koorts.


Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Guinee.

Guinee: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Guinee inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Guinee vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Er wordt voor Guinee vaccinatie tegen meningitis aangeraden bij een verblijf van zes maanden of langer, of bij een verblijf van zes weken of langer in combinatie met nauw contact met de plaatselijke bevolking in de periode van december tot en met juni.

Guinee: malaria preventie

Er komt in Guinee malaria voor. We raden je aan om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in Guinee.


Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Praktische informatie over inentingen voor Guinee

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

BMR-vaccinatie
De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.
Meer over BMR

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.
Meer over tuberculose

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Inenting tegen meningitis
Inenting tegen meningitis geeft een bescherming van drie jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over meningitis

Andere gezondheidsrisico's voor Guinee

In Guinee kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue, schistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Guinee: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Guinee