Hong Kong: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Hong Kong alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Hong Kong binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Hong Kong: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur wordt voor Hong Kong een BMR inenting aanbevolen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad.

Hong Kong: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Hong Kong inentingen aangeraden tegen hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Hong Kong vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Hong Kong: malaria preventie

In Hong Kong komt geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Hong Kong

BMR-vaccinatie
De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.
Meer over BMR

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.
Meer over tuberculose

Andere gezondheidsrisico's voor Hong Kong

In Hong Kong kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Hong Kong: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Hong Kong