Hongarije: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Hongarije zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Hongarije: inentingen die worden aanbevolen

Er wordt voor Hongarije inenting tegen teken encefalitis aangeraden als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.

Hongarije: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Hongarije inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Hongarije vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Hongarije: malaria preventie

Er komt in Hongarije geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Hongarije

Inentingen tegen teken-encefalitis
Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.
Meer over teken-encefalitis

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Hongarije

In Hongarije kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Hongarije: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Hongarije