Israël: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Israël zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Israël: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Israël aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht), maar deze laatste alleen als je onder primitieve omstandigheden in Israël verblijft.

Israël: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor  Israël inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid)
Soms worden voor Israël vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Israël: malaria preventie

Er komt in Israël geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Israël

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inenting tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Israël

Geen

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Israël