Paraguay: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Paraguay alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Paraguay binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Paraguay: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Paraguay aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ook wordt voor Paraguay een inenting tegen gele koorts aanbevolen.

Paraguay: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Paraguay inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Paraguay vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Paraguay: malaria preventie

Er komt in Paraguay geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Paraguay

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.
Meer over tuberculose

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Paraguay

In Paraguay kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Paraguay: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Paraguay