Puerto Rico: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Puerto Rico zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Puerto Rico: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Puerto Rico aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Puerto Rico: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Puerto Rico inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Puerto Rico vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Puerto Rico: malaria preventie

Er komt in Puerto Rico geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Puerto Rico

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Puerto Rico

In Puerto Rico kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Puerto Rico: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Puerto Rico