Saint Lucia: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Saint Lucia alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Saint Lucia binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Saint Lucia: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Saint Lucia aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

 

Saint Lucia: malaria preventie

Er komt in Saint Lucia geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Saint Lucia

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Andere gezondheidsrisico's voor Saint Lucia

Op Saint Lucia kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Saint Lucia: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Saint Lucia