Saint Vincent en de Grenadines: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Saint Vincent en de Grenadines alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Saint Vincent en de Grenadines binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Saint Vincent en de Grenadines: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Saint Vincent en de Grenadines aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

 

Saint Vincent en de Grenadines: malaria preventie

Er komt in Saint Vincent en de Grenadines geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Saint Vincent en de Grenadines

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Andere gezondheidsrisico's voor Saint Vincent en de Grenadines

In Saint Vincent en de Grenadines kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Saint Vincent en de Grenadines: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Saint Vincent en de Grenadines