Sint-Helena: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Sint-Helena alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Sint-Helena binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Sint-Helena: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sint-Helena aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sint-Helena.

Sint-Helena: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Sint-Helena inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Sint-Helena vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Sint-Helena: malaria preventie

Er komtop Sint-Helena geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Sint-Helena

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

BMR-vaccinatie
De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.
Meer over BMR

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Andere gezondheidsrisico's voor Sint-Helena

Op Sint-Helena kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Sint-Helena: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Sint-Helena