Slovenië: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Slovenië zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Slovenië: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Slovenië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Slovenië: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Slovenië inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Slovenië vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Voor Slovenië wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je vier weken of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.

Slovenië: malaria preventie

Er komt in Slovenië geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Slovenië

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Inentingen tegen teken-encefalitis
Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.
Meer over teken-encefalitis

Andere gezondheidsrisico's voor Slovenië

In Slovenië kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Slovenië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Slovenië