Taiwan: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Taiwan alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Taiwan binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Taiwan: inentingen die worden aanbevolen

Voor korte reizen worden geen vaccinaties voor Taiwan aangeraden.

Taiwan: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Taiwan inentingen aangeraden tegen hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Taiwan vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Voor Taiwan wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.

Taiwan: malaria preventie

Er komt in Taiwan geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Taiwan

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.
Meer over tuberculose

Vaccinaties tegen Japanse encefalitis
Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.
Meer over Japanse encefalitis

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Andere gezondheidsrisico's voor Taiwan

In Taiwan kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Taiwan: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Taiwan