Uruguay: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Uruguay zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Uruguay: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Uruguay aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Uruguay: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Uruguay inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Uruguay vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Uruguay: malaria preventie

Er komt in Uruguay geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Uruguay

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A

Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës

Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit drie inentingen met een tussenpoos van één en drie tot vier weken. Na drie inentingen ben je twee jaar beschermd. Het beste is om acht weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Uruguay

In Uruguay kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Uruguay: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Uruguay