Wake Eiland: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Wake Eiland zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Wake Eiland: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Wake Eiland aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Wake Eiland: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Wake Eiland inentingen aangeraden tegen buiktyfus en hepatitis B. Soms worden voor Wake Eiland vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Wake Eiland: malaria preventie

Er komt op Wake Eiland geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Wake Eiland

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A

Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Vaccinatie tegen buiktyfus
Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.
Meer over buiktyfus

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Andere gezondheidsrisico's voor Wake Eiland

Op Wake Eiland kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Wake Eiland: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Wake Eiland