Bestemming beginnend met:

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Azië, verschilt per land. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Ga je reizen naar Afghanistan? Dan raden wij je verschillende vaccinaties aan. Daarnaast is de vaccinatie voor gele koorts verplicht. Hieronder lees je de meest belangrijke informatie met betrekking tot vaccinaties voor uw reis naar Afghanistan. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 2966 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Afghanistan: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Afghanistan alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Afghanistan binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

 

 

Afghanistan: vaccinaties die aanbevolen zijn

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Afghanistan aangeraden: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR vaccinatie aanbevolen voor Afghanistan.

Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt voor Afghanistan een vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Afghanistan vaccinaties aangeraden tegen hepatitis Brabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Afghanistan vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Extra informatie voor Afghanistan

Er komt in Afghanistan malaria voor in de gebieden beneden 2500 meter van mei tot en met november. Hiervoor wordt geadviseerd om, naast goede antimuggenmatregelen, een noodbehandeling mee te nemen. Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwereld middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Daarnaast kunt u in Afghanistan reizigersdiarree krijgen.

Praktische informatie over inentingen voor Afghanistan

De vaccinatie tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

De DTP vaccinatie geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.

Een vaccinatie tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de vaccinatie herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De vaccinaties kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.

De vaccinatie tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de vaccinatie halen.

De BMR vaccinatie geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.

Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de vaccinaties krijgt.

Vaccinaties tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De vaccinatie kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.

De vaccinatie tegen hondsdolheid(rabiës) bestaat uit twee vaccinaties met een tussentijd van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.