Bestemming beginnend met:

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!
Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Azië, verschilt per land. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 2966 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Verplichte vaccinaties

Gele koorts 

Aanbevolen vaccinaties

Hepatitis B BMR Inenting Tuberculose 

Hong Kong: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Hong Kong alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Hong Kong binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Hong Kong: vaccinaties die aanbevolen zijn

Ongeacht verblijfsduur wordt voor Hong Kong een BMR inenting aanbevolen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Hong Kong inentingen aangeraden tegen hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Hong Kong vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Extra informatie voor Hong Kong

In Hong Kong komt geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico’s voor Hong Kong

In Hong Kong kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Hong Kong: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Praktische informatie over inentingen voor Hong Kong

BMR-vaccinatie
De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.