Bestemming beginnend met:

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!
Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Azië, verschilt per land. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 2960 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Maleisië: vaccinaties die verplicht zijn

Wanneer u langer dan 4 weken in Maleisië verblijft dan is een poliovaccinatie verplicht. U moet de poliovaccinatie (dtP) ontvangen minimaal vier weken en maximaal twaalf maanden voordat u het land weer verlaat. Deze vaccinatie is een internationale verplichting dus u moet uw vaccinatieboekje meenemen op reis. Er kan naar gevraagd worden bij het verlaten van Maleisië.

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Maleisië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Maleisië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Maleisië: vaccinaties die aanbevolen zijn

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Maleisië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Maleisië.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Maleisië inentingen aangeraden tegen hepatitis B, en in sommige gevallen tuberculose. Behalve voor Sabah en Sarawak wordt ook een inenting tegen rabiës (=hondsdolheid) aanbevolen als je langer dan drie maanden blijft. Soms worden voor Maleisië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Voor Maleisië wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.

Extra informatie voor Maleisië

Zie malariakaart van Maleisië. In Maleisië komt malaria voor. Voor bepaalde delen van Maleisië (Borneo) wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Andere gezondheidsrisico’s voor Maleisië

In Maleisië kun je reizigersdiarree krijgen. Ook schistosomiasis (=bilharzia), dengue en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Maleisië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Praktische informatie over inentingen voor Maleisië

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.

BMR-vaccinatie
De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.

Vaccinaties tegen Japanse encefalitis
Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.