Vragen over de uitslag van coronatesten

Wanneer ontvang je de uitslag?

Uitslag PCR test                               Doorgaans binnen 24 uur

Uitslag serologie test                      Doorgaans 72 uur na afname bekend

Onze medewerkers in de laboratoria doen hun uiterste best om alles zo snel mogelijk te verwerken. Heb je binnen de genoemde tijd nog geen uitslag ontvangen, dan kun je contact opnemen via info@vaccinatiesopreis.nl.

Let op! Laat je een coronatest doen voor de corona vrij verklaring voor een reis? Houd rekening met de vluchttijden en de eisen van het betreffende land. Voor meer informatie omtrent de maatregelen per land kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoe ontvang je de uitslag?

De uitslag van de coronatest ontvang je binnen bovengenoemde termijn per mail. In de e-mail voor uitslagen van PCR testen vind je tevens een document om te downloaden: de corona vrij verklaring. Deze is in het Engels en in het Nederlands beschikbaar in de mail en ondertekend door onze arts.

Wat als je de uitslag niet binnen de termijn van 24 uur (voor de PCR test) of 72 uur (voor de serologie test) hebt ontvangen?

Wanneer je na de genoemde periode van 24 uur voor de PCR testen en 72 uur voor de serologie testen nog geen uitslag hebt ontvangen, dan is het raadzaam om eerst even de spam box van jouw e-mail te controleren. Zit de uitslag niet in de spambox? Dan kan je ons mailen op info@vaccinatiesopreis.nl.

Hoe kan het dat jouw medereiziger (die op hetzelfde moment de coronatest heeft laten afnemen) wel al de uitslag heeft en jij nog niet?

Uitslagen worden niet op volgorde verwerkt. Er kan dus een tijdsverschil van enkele uren zitten tussen twee uitslagen die vrijwel gelijk zijn afgenomen. Je hoeft je hier geen zorgen om te maken! We streven ernaar om beide uitslagen 24 uur na de afname te communiceren.