Vacature Klant Contact Centrum

Op het hoofdkantoor in Haarlem

Het afgelopen jaar is Vaccinaties Op Reis enorm gegroeid. Je komt terecht in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Wij zijn vanwege uitbreiding van het klant contact centrum op zoek naar een enthousiaste collega voor 40 uur per week. Waarbij de zaterdag en zondag je vaste dagen zullen zijn. Een medische achtergrond is niet verplicht maar affiniteit met onze producten is wel een voordeel!

Als medewerker van het klant contact centrum ben jij het eerste aanspreekpunt van de particuliere klant. De klant belt of e-mailt jou met vragen over het inplannen van een afspraak, het verzetten of annuleren van een afspraak maar ook met vragen over de uitslag van een test, een foutieve factuur of omdat ze meer informatie willen over onze dienstverlening. Aan jou de taak om de klant volledig en zo goed als mogelijk te woord te staan. Ervaring met dit werk en het verlenen van services aan klanten is dus belangrijk. Je komt terecht in een gezellig klein team die net dat stapje extra wil zetten voor elkaar.

Wij zoeken een nieuwe collega die:

  • In het bezit is van een afgeronde MBO4 opleiding
  • Ervaring heeft in de dienstverlenende sector en een klant contact centrum
  • Naast Nederlands spreek en schrijf je ook vloeiend Engels.

 

Wij bieden je:

  • Een gezellig klein team die altijd voor elkaar klaar staan
  • Uitgebreide kosteloze lunch
  • Marktconform salaris
  • Contract voor 7 maanden

Wij hechten veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot onze selectieprocedure. Daarnaast maakt ook het nagaan van referenties deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren?

Mocht je naar aanleiding van de vacature nog vragen hebben dan kan je contact opnemen met ons op 085-0240040 of via hr@vaccinatiesopreis.nl!