Inentingen per land

Kijk bij inentingen per land voor inentingen voor je land van bestemming. In het algemeen geldt het volgende:

Voor vrijwel alle niet-westerse landen, inclusief Turkije en Egypte, heb je vaccinaties nodig tegen hepatitis A en DTP, dit laatste staat voor difterie, tetanus en polio.

Een inenting tegen buiktyfus wordt aangeraden in enkele landen in Azië, zoals India, Sri Lanka en Nepal.

Gele koorts komt alleen voor in Afrika en Zuid-Amerika. In een twintigtal landen is het verplicht om je te laten vaccineren. In andere landen, waaronder Suriname, Brazilië en Gambia, wordt de inenting aanbevolen.

Inentingen tegen hepatitis B en tuberculose heb je normaal gesproken alleen nodig als je langer dan drie maanden verblijft in een risicoland. Hetzelfde geldt voor vaccinatie tegen rabiës, ook wel bekend onder de naam hondsdolheid. De BMR inenting wordt grofweg aanbevolen in Afrika en zuid-oost Azië, en een paar landen in Oost-Europa, maar alleen als je tussen 1965 en 1975 geboren bent.

Inentingen tegen teken encefalitis heb je soms nodig als je gaat kamperen in de Baltische staten en heel soms in andere Europese landen zoals Oostenrijk. Andere vaccinaties, zoals tegen Japanse encefalitis of meningitis heb je alleen in uitzonderingsgevallen nodig.