Gele boekje voor je reisvaccinaties

Het gele boekje is een officieel reisdocument waarin je al jouw reisvaccinaties kunt laten vastleggen door een gediplomeerde reisverpleegkundige of arts. Lees op deze pagina alles wat je moet weten.

var icon
Internationaal bewijs van inenting, het gele boekje

Vaccinatie paspoort

Het “gele boekje” is een initiatief van de WHO en is een internationaal erkend bewijs van inenting. Landen kunnen er naar vragen als je inreist. De vaccinaties (inentingen) die je voor je bestemming krijgt worden door ons bijgeschreven in het medische paspoort. Je kunt hem bij ons verkrijgen door een afspraak bij ons te plannen.

 

Meer informatie over het gele boekje

Het Internationaal bewijs van inenting ook wel ‘het gele boekje’ genoemd is bedoeld om te gebruiken voor aantekeningen m.b.t. inentingen tegen gele koorts, dtp, hepatitis A, hepatitis B, COVID19 en andere vaccinaties. Het boekje wordt door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen. Er staat uitgebreide informatie in voor artsen en reizigers.

 

Het vaccinatieboekje is meertalig (Engels, Frans en Nederlands) en is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In het vaccinatieboekje wordt ingesprongen op mogelijke wijzigingen in verband met verplichting (door de WHO) van andere vaccinaties of maatregelen dan die voor gele koorts, vandaar ook de titel Internationaal bewijs van inenting of profylaxe.

De GGD kan het coronavaccin ook bijschrijven in je gele boekje.

 

Het losse model of een duplicaat is hierboven op deze pagina te bestellen. Een ingevuld paspoort is ook tijdens een reisvaccinatie afspraak te verkrijgen.

Maak een afspraak Bekijk onze locaties

Preventieve zorg voor de particuliere en de zakelijke markt

Vaccinaties op reis is een onderdeel van de MediPrevent Groep. Wij zijn al meer dan 20 jaar deskundig op het gebied van vaccinaties, health checks en testafnames, niet alleen voor consumenten maar ook voor werkgevers. Zo hebben wij labels specifiek voor beroepsvaccinaties. Bekijk ze hieronder.

Ben je jouw gele boekje kwijt geraakt?

Geen probleem! Boek hier een herhaalafspraak op een van onze locaties. Onze verpleegkundige zal dan jouw vaccinatie historie in jouw nieuwe boekje afstempelen.

 

Let op: Wij kunnen alleen vaccinaties afstempelen die in het verleden bij ons zijn gezet. Wanneer de werkingstermijn van een vaccin verlopen is, wordt deze niet meer afgestempeld.

 

Laat je je voor jouw reis vaccineren op een van onze locaties dan zullen wij altijd alle, bij ons bekende vaccinaties, afstempelen. Heb je verder nog vragen over het gele vaccinatieboekje, bekijk dan onze FAQ pagina.

 

Let op: niet iedereen stempelt het gele boekje af. Indien je een afspraak hebt bij een huisarts, in het ziekenhuis of een andere locatie, informeer dan vooraf of zij ook de COVID-19 vaccinatie kunnen bijschrijven in jouw gele vaccinatieboekje.

 

Maak een afspraak Bekijk onze locaties