Vaccinaties Anguilla

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Anguilla. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Anguilla

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Anguilla alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Anguilla binnenkomt in een gele koorts land bent geweest (ook bij alleen een overstap op het vliegveld van een gele koorts land).  

Aanbevolen vaccinaties voor Anguilla

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Anguilla aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden wordt voor Anguilla inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms wordt voor Anguilla vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Anguilla

Extra informatie voor Anguilla

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.  

Op Anguilla komt geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Anguilla

  In Anguilla kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Anguilla: ongevallen en reizen met het vliegtuig.