Vaccinaties Antigua en Barbuda

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Antigua en Barbuda. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Antigua en Barbuda

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Antigua en Barbuda alleen verplicht, indien komend uit of langer dan 12 uur in transit geweest zijn in een land met een hoogrisicogebied.

Aanbevolen vaccinaties voor Antigua en Barbuda

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Antigua en Barbuda aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Antigua en Barbuda inenting aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Antigua en Barbuda vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Antigua en Barbuda

Extra informatie voor Antigua en Barbuda

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.  

Er komt op Antigua en Barbuda geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Antigua en Barbuda

  In Antigua en Barbuda kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Antigua en Barbuda: ongevallen en reizen met het vliegtuig.