Vaccinaties Bahrein

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Bahrein. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Bahrein

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Bahrein alleen verplicht als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Bahrein

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Bahrein aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Bahrein inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Bahrein vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Bahrein

Extra informatie voor Bahrein

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.  

In Bahrein komt geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Bahrein

  In Bahrein kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Bahrein: ongevallen en reizen met het vliegtuig.