Vaccinaties Bhutan

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Bhutan. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Bhutan

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Bhutan alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Bhutan binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je alleen een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van een gele koorts land.  

Aanbevolen vaccinaties voor Bhutan

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Bhutan aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt voor Bhutan inenting tegen buiktyfus aangeraden.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Bhutan inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Bhutan vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.   Voor Bhutan wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.  

Bhutan

Extra informatie voor Bhutan

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.   Vaccinaties tegen Japanse encefalitis Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.  

Er komt in Bhutan malaria voor, in de zuidelijke gebieden. Voor bepaalde delen van Bhutan wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen. Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Andere gezondheidsrisico's voor Bhutan

In Bhutan kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Bhutan: ongevallen en reizen met het vliegtuig.