Vaccinaties Bulgarije

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Bulgarije. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Europa

Europa is een zeer veelzijdig continent met een aanzienlijk aantal pittoreske locaties. Wanneer jij van plan bent een veelzijdige reis te maken dan is ook ons eigen europa ‘’the place to be’’. In Europa zijn een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, lieflijke dorpjes en kleurrijke natuurgebieden te vinden. Het continent heeft uiteraard ook prachtige zonbestemmingen en gezellige steden. Er zijn in Europa op gebied van vakantie oneindig mogelijkheden!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Bulgarije

Voor Bulgarije zijn geen vaccinaties verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Bulgarije

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Bulgarije aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Voor Bulgarije wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Bulgarije inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Bulgarije vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Bulgarije

Extra informatie voor Bulgarije

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Bulgarije geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Bulgarije

  In Bulgarije kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Bulgarije: ongevallen en reizen met het vliegtuig.