Vaccinaties Cuba

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Cuba. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Cuba

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Cuba alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Cuba binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Cuba

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Cuba aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Cuba inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Cuba vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Cuba

Extra informatie voor Cuba

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Op Cuba komt geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Cuba

  In Cuba kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Cuba: ongevallen en reizen met het vliegtuig.