Vaccinaties Denemarken

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Denemarken. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Europa

Europa is een zeer veelzijdig continent met een aanzienlijk aantal pittoreske locaties. Wanneer jij van plan bent een veelzijdige reis te maken dan is ook ons eigen europa ‘’the place to be’’. In Europa zijn een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, lieflijke dorpjes en kleurrijke natuurgebieden te vinden. Het continent heeft uiteraard ook prachtige zonbestemmingen en gezellige steden. Er zijn in Europa op gebied van vakantie oneindig mogelijkheden!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Denemarken

In Denemarken zijn geen vaccinaties verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Denemarken

Alleen op het eiland Bornholm en in het noorden van Seeland: vaccinatie tegen teken encefalitis als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.   Alleen op Groenland bij een verblijf van langer dan drie maanden: In sommige gevallen advies tegen tuberculose.  

Denemarken

Extra informatie voor Denemarken

Inentingen tegen teken-encefalitis Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit drie inentingen met een tussenpoos van één en drie tot vier weken. Na drie inentingen ben je twee jaar beschermd. Het beste is om acht weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Denemarken geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Denemarken

  Geen.