Vaccinaties Estland

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Estland. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Europa

Europa is een zeer veelzijdig continent met een aanzienlijk aantal pittoreske locaties. Wanneer jij van plan bent een veelzijdige reis te maken dan is ook ons eigen europa ‘’the place to be’’. In Europa zijn een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, lieflijke dorpjes en kleurrijke natuurgebieden te vinden. Het continent heeft uiteraard ook prachtige zonbestemmingen en gezellige steden. Er zijn in Europa op gebied van vakantie oneindig mogelijkheden!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Estland

Voor Estland zijn geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Estland

Voor Estland wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aangeraden als je drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt in Estland, overleg hierover met ons.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Estland inentingen aangeraden tegen hepatitis B.  

Estland

Extra informatie voor Estland

Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.   Inentingen tegen teken-encefalitis Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.  

Er komt in Estland geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Estland

  In Estland kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Estland: ongevallen en reizen met het vliegtuig.