Vaccinaties Frankrijk

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Frankrijk. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Europa

Europa is een zeer veelzijdig continent met een aanzienlijk aantal pittoreske locaties. Wanneer jij van plan bent een veelzijdige reis te maken dan is ook ons eigen europa ‘’the place to be’’. In Europa zijn een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, lieflijke dorpjes en kleurrijke natuurgebieden te vinden. Het continent heeft uiteraard ook prachtige zonbestemmingen en gezellige steden. Er zijn in Europa op gebied van vakantie oneindig mogelijkheden!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Frankrijk

Er zijn voor Frankrijk geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Frankrijk

Alleen in bosrijke gebieden in het noordoosten van Frankrijk wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.   Bij langer verblijf worden voor Frankrijk geen andere inentingen aangeraden.  

Frankrijk

Extra informatie voor Frankrijk

Inentingen tegen teken-encefalitis Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.  

Er komt in Frankrijk geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Frankrijk

  Geen.