Vaccinaties Hongarije

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Hongarije. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Europa

Europa is een zeer veelzijdig continent met een aanzienlijk aantal pittoreske locaties. Wanneer jij van plan bent een veelzijdige reis te maken dan is ook ons eigen europa ‘’the place to be’’. In Europa zijn een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, lieflijke dorpjes en kleurrijke natuurgebieden te vinden. Het continent heeft uiteraard ook prachtige zonbestemmingen en gezellige steden. Er zijn in Europa op gebied van vakantie oneindig mogelijkheden!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Hongarije

Voor Hongarije zijn geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Hongarije

Er wordt voor Hongarije inenting tegen teken encefalitis aangeraden als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Hongarije inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Hongarije vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Hongarije

Extra informatie voor Hongarije

Inentingen tegen teken-encefalitis Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Hongarije geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Hongarije

  In Hongarije kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Hongarije: ongevallen en reizen met het vliegtuig.