Vaccinaties Israël

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Israël. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Israël

Voor Israël zijn geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Israël

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Israël aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht), maar deze laatste alleen als je onder primitieve omstandigheden in Israël verblijft.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Israël inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Israël vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Israël

Extra informatie voor Israël

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inenting tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Israël geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Israël

  Geen.