Vaccinaties Japan

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Japan. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Japan

Voor Japan zijn geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Japan

Voor Japan wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aangeraden op de noordelijke eilanden, als je drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.   Voor Japan wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.  

Japan

Extra informatie voor Japan

Vaccinaties tegen Japanse encefalitis Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.   Inentingen tegen teken-encefalitis Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.  

Er komt in Japan geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Japan

  In Japan kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Japan: ongevallen en reizen met het vliegtuig.