Vaccinaties Micronesië

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Micronesië. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Oceanië

Het wereld deel Oceanië is er een dat het vasteland van Australië, Tasmanië, Nieuw-Guinea, Ceram en eventueel Timor omvat, inclusief de omliggende eilanden. Oceanië is van de traditionele zeven werelddelen de kleinste. Door veel mensen wordt Het werelddeel ook wel simpelweg Australië genoemd. Het is een schitterende bestemming met een prachtige natuur en uitstekende gezondheidzorg.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Micronesië

Voor Micronesië zijn geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Micronesië

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Micronesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Micronesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).  

Micronesië

Extra informatie voor Micronesië

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.  

Er komt in Micronesië geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Micronesië

  In Micronesië kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Micronesië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.