Vaccinaties Nauru

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Nauru. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Oceanië

Het wereld deel Oceanië is er een dat het vasteland van Australië, Tasmanië, Nieuw-Guinea, Ceram en eventueel Timor omvat, inclusief de omliggende eilanden. Oceanië is van de traditionele zeven werelddelen de kleinste. Door veel mensen wordt Het werelddeel ook wel simpelweg Australië genoemd. Het is een schitterende bestemming met een prachtige natuur en uitstekende gezondheidzorg.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Nauru

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Nauru alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Nauru binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Nauru

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Nauru aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Nauru inentingen aangeraden tegen buiktyfus, hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Nauru vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Nauru

Extra informatie voor Nauru

Praktische informatie over inentingen voor Nauru: DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.  

Er komt in Nauru geen malaria voor.  

Andere gezondheidsrisico's voor Nauru

  In Nauru kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Nauru: ongevallen en reizen met het vliegtuig.