Vaccinaties Niue

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Niue. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Oceanië

Het wereld deel Oceanië is er een dat het vasteland van Australië, Tasmanië, Nieuw-Guinea, Ceram en eventueel Timor omvat, inclusief de omliggende eilanden. Oceanië is van de traditionele zeven werelddelen de kleinste. Door veel mensen wordt Het werelddeel ook wel simpelweg Australië genoemd. Het is een schitterende bestemming met een prachtige natuur en uitstekende gezondheidzorg.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Niue

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Niue alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Niue binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Niue

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Niue aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Niue inentingen aangeraden tegen buiktyfus en hepatitis B. Soms worden voor Niue vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Niue

Extra informatie voor Niue

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.

Er komt op Niue geen malaria voor.  

Andere gezondheidsrisico's voor Niue

  In Niue kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Niue: ongevallen en reizen met het vliegtuig.