Vaccinaties Singapore

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Singapore. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Singapore

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Singapore alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Singapore binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Singapore

Er worden voor Singapore geen inentingen aanbevolen bij een kort verblijf.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden wordt voor Singapore inenting aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Singapore vaccinatie tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.   Voor Singapore wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.  

Singapore

Extra informatie voor Singapore

Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinaties tegen Japanse encefalitis Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.  

Er komt in Singapore geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Singapore

  In Singapore kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Singapore: ongevallen en reizen met het vliegtuig.