Vaccinaties Tuvalu

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Tuvalu. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Oceanië

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Tuvalu

Voor Tuvalu zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Aanbevolen vaccinaties voor Tuvalu

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Tuvalu aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Tuvalu inentingen aangeraden tegen buiktyfus, hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Tuvalu vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Tuvalu

Extra informatie voor Tuvalu

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.  

Er komt op Tuvalu geen malaria voor.  

Andere gezondheidsrisico's voor Tuvalu

  In Tuvalu kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Tuvalu: ongevallen en reizen met het vliegtuig.