Vaccinaties Wit-Rusland (Belarus)

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Wit-Rusland (Belarus). Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Europa

Europa is een zeer veelzijdig continent met een aanzienlijk aantal pittoreske locaties. Wanneer jij van plan bent een veelzijdige reis te maken dan is ook ons eigen europa ‘’the place to be’’. In Europa zijn een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, lieflijke dorpjes en kleurrijke natuurgebieden te vinden. Het continent heeft uiteraard ook prachtige zonbestemmingen en gezellige steden. Er zijn in Europa op gebied van vakantie oneindig mogelijkheden!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Wit-Rusland (Belarus)

Voor Wit Rusland zijn geen vaccinaties verplicht gesteld.

Aanbevolen vaccinaties voor Wit-Rusland (Belarus)

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Belarus / Wit-Rusland aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Belarus / Wit-Rusland inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Belarus / Wit-Rusland vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.   Er wordt voor Belarus vaccinatie tegen teken encefalitis aangeraden als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt in Belarus / Wit-Rusland, overleg hierover met ons.  

Wit-Rusland (Belarus)

Extra informatie voor Wit-Rusland (Belarus)

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.   Inentingen tegen teken-encefalitis Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.

Er komt in Wit-Rusland geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Belarus / Wit-Rusland

In Belarus / Wit-Rusland kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Belarus / Wit-Rusland: ongevallen en reizen met het vliegtuig.