Vaccinaties Griep

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Griep. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

De Ziekte Griep

In de wintermaanden lopen veel mensen te snotteren en te hoesten. Hoewel men dit vaak bestempelt als ‘griep’ gaat het meestal om een van de vele verkoudheidsvirussen. Je spreekt pas van griep als een griepvirus de boosdoener is. Griep, ook wel influenza genoemd, reikt verder dan snotteren en hoesten. Griep is een serieuze aangelegenheid. Het reikt veel verder dan een normale verkoudheid. Je spreekt pas van griep ook wel influenza genoemd, als een griepvirus de boosdoener is. Want griep wordt veroorzaakt door een virus. Er zijn veel soorten influenzavirussen die influenza kunnen veroorzaken en van tevoren is niet aan te geven welke virussen verwacht worden in dat najaar. Daarom beschermt een griepvaccinatie niet langdurig en is het nodig dat je elk jaar gevaccineerd wordt.

Verschijnselen van Griep

Griep reikt verder dan snotteren en hoesten. De meest voorkomende symptomen van griep zijn:

   

De klachten verdwijnen meestal na twee tot zeven dagen maar de hoest kan lang aanhouden. De nasleep van griep kan wel enkele weken duren.

Risico's van Griep

Voor een aantal groepen mensen kan griep een ernstiger beloop hebben o.a. voor:

   

Mensen uit de deze en andere risicogroepen krijgen jaarlijks een oproep van de huisarts voor deze vaccinatie.

Landen waar Griep voorkomt

Nuttige informatie

Risico

Voor een aantal groepen mensen kan griep een ernstiger beloop hebben o.a. voor:

   

Mensen uit de deze en andere risicogroepen krijgen jaarlijks een oproep van de huisarts voor deze vaccinatie.

Bescherming

Behoort u niet tot een risicogroep maar wilt u wel een griepprik krijgen, dan kan dat natuurlijk. Wij verzorgen op dit moment alleen griepvaccinaties op locaties voor bedrijven.

 

U kunt hiervoor een afspraak maken. Klik hier voor meer informatie.

 

Net zoals bij alle vaccinaties kunnen er na een griepvaccinatie ook bijwerkingen optreden. Denk hier aan roodheid op injectieplaats en lichte koorts. Je kunt geen griep krijgen van de vaccinatie!