Corona (Covid-19)

Het coronavirus leidt nog steeds tot veel vragen, over de verdere gevolgen in Nederland maar ook over het reizen naar het buitenland. Verschillende organisaties werken samen om meer besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS2 (severe acute respiratory syndrome) genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, zijn er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wij hebben coronatest-mogelijkheden voor mensen met en zonder klachten. Al onze testen zijn goedgekeurd door het RIVM en alle coronatesten worden afgenomen door gediplomeerde verpleegkundigen. De uitslag van de PCR-test zijn doorgaans binnen 24 uur bekend. Na een test ontvang je een gezondheidsverklaring in het Engels en Nederlands.

Testen voor mensen zonder klachten

Wanneer je geen corona-gerelateerde klachten ervaart kan je bij ons een PCR test of een Serologie test te laten afnemen. Wij kunnen je testen bij onze vestigingen in Amersfoort, Amstelveen, Arnhem, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.

Je kunt een afspraak ook ’s avonds of op zaterdag maken voor je coronatest of vaccinaties.

Testen voor mensen mét klachten

Wanneer je corona-gerelateerde klachten ervaart is het mogelijk om een PCR-test of een sneltest te laten uitvoeren op onze locatie in Haarlem of Amstelveen. Deze test geeft antwoord op de vraag of je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus. Het is belangrijk dat je tijdens het maken van de afspraak aangeeft dat je klachten hebt. De meest voorkomende klachten zijn: keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, hoesten, koorts en longontsteking.

Let op! Op de overige locaties kunnen wij je met corona-gerelateerde klachten niet ontvangen.

De testen worden afgenomen door gediplomeerde verpleegkundigen.

PCR-test

Geeft antwoord op de vraag of je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus.

Bij de PCR test wordt met een wattenstaafje wat slijm uit de neus en keel afgenomen. Hiermee kan worden vastgesteld dat je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus. De PCR-test zal eerst worden onderzocht in een laboratorium alvorens de uitslag bekend is. Dit zorgt er voor dat er op een dieper niveau naar de afwezigheid van het COVID-19 virus is getest.

Sneltest

Geeft antwoord op de vraag of je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus.

Wij gebruiken een van de twee goedgekeurde sneltesten in Nederland, de Panbio COVID-19 sneltest (ook wel de antigeentest genoemd). Met de sneltest kan binnen een 20 minuten gemeten worden jij bepaalde viruseiwitten (antigenen) in het lichaam hebt die op het coronavirus (SARS-CoV-2) wijzen.

Sinds 6 november 2020 is een negatieve uitslag van de sneltest een garantie (mits de test is afgenomen met klachten en je niet voldoet aan de onderstaande risicogroepen) voor een daadwerkelijke afwezigheid van besmetting. Zie hiervoor het volgende bericht van de NOS. Er zijn twee uitzonderingen:

  • Ernstig zieke personen, alsmede personen ouder dan 70 jaar, en personen met een ernstige medische aandoening, dienen een aanvullende PCR test doen wanneer de uitslag van de sneltest negatief is.
  • Zorgmedewerkers en mantelzorgers dienen eveneens een aanvullende PCR test te doen als de sneltest een negatieve uitslag geeft.

Serologietest

Geeft antwoord op de vraag of je besmet bent geweest met het coronavirus.

Bij de serologie test wordt er door onze BIG geregistreerde verpleegkundige bloed afgenomen. Het bloed wordt onderzocht op corona antistoffen en geeft daarmee aan of je in het verleden besmet bent geweest met het coronavirus. Voor deze test moet je minimaal 14 dagen klachtenvrij zijn.

Non-covid verklaring voor uw reis

Bij een negatieve uitslag van de test ontvang je van ons standaard een corona vrij verklaring. De verklaring vind je als bijlage in de mail van de testuitslag in het Nederlands en Engels. Alle corona vrij verklaringen (medische non-COVID verklaring) zijn ondertekend door onze arts en internationaal geaccepteerd.

Let op! De meeste landen accepteren alleen een PCR-test. Het is belangrijk dat je goed controleert welk type test er nodig is voor het reizen naar de bestemming.

Wanneer ontvang je de uitslag?

De uitslag van een PCR test is doorgaans binnen 24 uur bekend. Daarnaast bieden wij de garantie dat je de uitslag binnen uiterlijk 48 uur ontvangt. Wij verwerken en verzenden de uitslag ook in de avonduren en in het weekend. De uitslag verzenden wij per mail en zal in het Nederlands en Engels beschikbaar zijn.

De uitslag van de serologische test is bekend binnen 48-72 uur (wat door drukte in het lab kan variëren) waarna wij je de uitslag via een beveiligde pagina bekend maken.

Het is niet mogelijk om de uitslag versneld te ontvangen! Wij zijn afhankelijk van het laboratorium en hebben hier zelf geen invloed op. Heb je na 48 uur nog geen uitslag ontvangen, mail dan naar info@vaccinatiesopreis.nl.

Let op! Laat je een coronatest doen voor de corona vrij verklaring voor een reis? Houd rekening met de vluchttijden en de eisen van het betreffende land. De regels zijn per land verschillend en kunnen plotseling wijzigen. Om die reden kunnen wij hier geen informatie over geven. Je dient deze informatie zelf te achterhalen. Voor meer informatie omtrent de maatregelen per land kan je terecht op de Website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoe ontvang je de uitslag?

De uitslag van de coronatest ontvang je per e-mail. In de e-mail voor uitslagen van testen vind je tevens een document om te downloaden: de corona vrij verklaring. Deze is in het Engels en in het Nederlands beschikbaar in de mail en ondertekend door de arts.

Prijzen corona-test

Wij bieden drie soorten testen aan; de PCR test (ook wel de swab test genoemd), de sneltest en de serologietest (antistoftest).

Bij de PCR test wordt met een wattenstaafje wat slijm uit de keel en de neus afgenomen. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting met het coronavirus bepalen. Let op! De meeste landen accepteren alleen de PCR-test voor het afreizen naar de bestemming.

Kosten per PCR test (inclusief consultkosten)                                    € 139,00

(slijm afname doormiddel van een neus- en keelswab)

Bij de sneltest wordt er met een wattenstaafje wat slijm uit de neus afgenomen. Dit wordt vervolgens direct op locatie geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting met het coronavirus bepalen.

Kosten per sneltest (inclusief consultkosten)                                     €  69,00

(slijm afname doormiddel van een neus- en keelswab)

Deze serologietest wordt ook wel de Anti-SARS-CoV-2-ELISA test genoemd. Bij deze test neemt een van onze BIG geregistreerde verpleegkundigen bloed af. Het bloed wordt onderzocht op corona antistoffen.

Kosten per serologie test (inclusief consultkosten)                           € 139,00

(bloedafname)

Voor bedrijven en instellingen die grotere groepen mensen willen laten testen (v.a. 25 personen) hanteren wij gereduceerde tarieven. Neem contact op met ons moederbedrijf Prevent Vaccins via sales@preventvaccins.nl of bezoek onze website voor meer informatie.

Ik heb de informatie gelezen en wil direct een afspraak inplannen.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie buiten Nederland nauwlettend in de gaten en past waar nodig het reisadvies aan. Op de Website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je alle actuele reisadviezen. Daarnaast is het aan te raden om de Reisapplicatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. In deze applicatie kun je jouw land van bestemming invullen. Wanneer er iets verandert omtrent het reisadvies, word je middels een push bericht geïnformeerd.

Vragen? Grote kans dat het antwoord op onze FAQ-pagina staat!

Let op! Laat je een coronatest doen voor de non-covid verklaring voor een reis? Houd rekening met de vluchttijden en de eisen van het betreffende land. De regels zijn per land verschillend en kunnen plotseling wijzigen. Om die reden kunnen wij hier geen informatie over geven. Je dient deze informatie zelf te achterhalen. Voor meer informatie omtrent de maatregelen per land kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook raden wij je aan om contact op te nemen met de ambassade van het land van je bestemming.