Coronatest: snel een afspraak, snel testen, snel de uitslag

✓    Coronatesten mogelijk met en zonder klachten

✓    Ook in de avonden en op zaterdag kan je bij ons een coronatest laten afnemen

✓    Je ontvangt de gezondheidsverklaring in het Engels en Nederlands

✓    De uitslag van een PCR test doorgaans binnen 24 uur bekend en wij bieden de garantie dat je de uitslag uiterlijk binnen 48 uur hebt.

✓    Al onze testen zijn goedgekeurd door het RIVM

✓    Alle coronatesten worden afgenomen door gediplomeerde verpleegkundigen

✓    Makkelijk online in te plannen

Testen voor mensen zonder klachten

Wanneer je geen corona-gerelateerde klachten ervaart kan je bij ons een PCR test of een Serologie test te laten afnemen. Wij kunnen je testen bij onze vestigingen in Amersfoort, Amstelveen, Arnhem, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.

Je kunt een afspraak ook ’s avonds of op zaterdag maken voor je coronatest of vaccinaties.

Testen voor mensen mét klachten

Wanneer je corona-gerelateerde klachten ervaart is het mogelijk om een PCR-test of een sneltest te laten uitvoeren op onze locatie in Haarlem of Amstelveen. Deze test geeft antwoord op de vraag of je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus. Het is belangrijk dat je tijdens het maken van de afspraak aangeeft dat je klachten hebt. De meest voorkomende klachten zijn: keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, hoesten, koorts en longontsteking.

Let op! Op de overige locaties kunnen wij je met corona-gerelateerde klachten niet ontvangen.

De testen worden afgenomen door gediplomeerde verpleegkundigen.

Non-covid verklaring voor uw reis

Bij een negatieve uitslag van de PCR test ontvang je van ons standaard een corona vrij verklaring. De verklaring vind je als bijlage in de mail van de testuitslag in het Nederlands en Engels. Alle corona vrij verklaringen (medische non-COVID verklaring) zijn ondertekend door onze arts en internationaal geaccepteerd.

Bij de uitslag van de sneltest ontvang je geen corona vrij verklaring. Dit is alleen het geval bij een PCR test.

Sneltest

Geeft antwoord op de vraag of je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus.

Wij gebruiken een van de twee goedgekeurde sneltesten in Nederland, de Panbio COVID-19 sneltest (ook wel de antigeentest genoemd). Met de sneltest kan binnen een 20 minuten gemeten worden jij bepaalde viruseiwitten (antigenen) in het lichaam hebt die op het coronavirus (SARS-CoV-2) wijzen.

Sinds 6 november 2020 is een negatieve uitslag van de sneltest een garantie (mits de test is afgenomen met klachten en je niet voldoet aan de onderstaande risicogroepen) voor een daadwerkelijke afwezigheid van besmetting. Zie hiervoor het volgende bericht van de NOS. Hier op zijn twee uitzonderingen:

  • Ernstig zieke personen, alsmede personen ouder dan 70 jaar, en personen met een ernstige medische aandoening, dienen een aanvullende PCR test doen wanneer de uitslag van de sneltest negatief is.
  • Zorgmedewerkers en mantelzorgers dienen eveneens een aanvullende PCR test te doen als de sneltest een negatieve uitslag geeft.

PCR test

Geeft antwoord op de vraag of je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus.

Bij de PCR test wordt met een wattenstaafje wat slijm uit de neus en keel afgenomen. Hiermee kan worden vastgesteld dat je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus.

Serologie test

Geeft antwoord op de vraag of je besmet bent geweest met het coronavirus.

Bij de serologie test wordt er door onze BIG geregistreerde verpleegkundige bloed afgenomen. Het bloed wordt onderzocht op corona antistoffen en geeft daarmee aan of je in het verleden besmet bent geweest met het coronavirus. Voor deze test moet je minimaal 14 dagen klachtenvrij zijn.

Uitslag

Wanneer ontvang je de uitslag?

De uitslag van een PCR test is doorgaans binnen 24 uur bekend. Daarnaast bieden wij de garantie dat je de uitslag binnen uiterlijk 48 uur ontvangt. Wanneer je de uitslag niet binnen 48 uur na afname van de test hebt ontvangen, dan worden de kosten van de coronatest gecrediteerd. Wij verwerken en verzenden de uitslag ook in de avonduren en in het weekend. De uitslag verzenden wij per mail en zal in het Nederlands en Engels beschikbaar zijn.

Maak uw afspraak ruim voor de termijn van 48 uur wanneer mogelijk, zodat u de meeste kans heeft om de uitslag op tijd te ontvangen.

De uitslag van de serologische test is bekend binnen 48-72 uur (wat door drukte in het lab kan variëren) waarna wij je de uitslag via een beveiligde pagina bekend maken.

Het is niet mogelijk om de uitslag versneld te ontvangen! Wij zijn afhankelijk van het laboratorium en hebben hier zelf geen invloed op. Heb je na 48 uur nog geen uitslag ontvangen, mail dan naar [email protected]

Let op! Laat je een coronatest doen voor de corona vrij verklaring voor een reis? Houd rekening met de vluchttijden en de eisen van het betreffende land. De regels zijn per land verschillend en kunnen plotseling wijzigen. Om die reden kunnen wij hier geen informatie over geven. Je dient deze informatie zelf te achterhalen. Voor meer informatie omtrent de maatregelen per land kan je terecht op de Website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoe ontvang je de uitslag?

De uitslag van de coronatest ontvang je per e-mail. In de e-mail voor uitslagen van PCR testen vind je tevens een document om te downloaden: de corona vrij verklaring. Deze is in het Engels en in het Nederlands beschikbaar in de mail en ondertekend door de arts.

Prijzen coronatesten

Wij bieden twee soorten testen aan; de PCR test (ook wel de swab test genoemd) en de serologietest (antistoftest).

Sneltest

Bij de sneltest wordt er met een wattenstaafje wat slijm uit de neus afgenomen. Dit wordt vervolgens direct op locatie geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting met het coronavirus bepalen.

Kosten per sneltest (inclusief consultkosten)                                    €69,00

(slijm afname doormiddel van een neus- en keelswab)

PCR test

Bij de PCR test wordt met een wattenstaafje wat slijm uit de keel en de neus afgenomen. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting met het coronavirus bepalen.

Kosten per PCR test (inclusief consultkosten)                                    €139,00

(slijm afname doormiddel van een neus- en keelswab)

Serologie test

Deze test wordt ook wel de Anti-SARS-CoV-2-ELISA test genoemd. Bij deze test neemt een van onze BIG geregistreerde verpleegkundigen bloed af. Het bloed wordt onderzocht op corona antistoffen.

Kosten per serologie test (inclusief consultkosten)                            €139,00

(bloedafname)

Combinatietest

Wilt u de PCR Swab test en de Serologie test samen? Dan kun je altijd een combinatietest inplannen.

Kosten per combinatie test (inclusief consultkosten)                         €179,00

(PCR-test en bloedafname)

Voor bedrijven en instellingen die grotere groepen mensen willen laten testen (v.a. 25 personen) hanteren wij gereduceerde tarieven. Neem contact op met ons moederbedrijf Prevent Vaccins via [email protected] of bezoek onze website voor meer informatie.

Ik heb de informatie gelezen en wil direct een afspraak inplannen.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie buiten Nederland nauwlettend in de gaten en past waar nodig het reisadvies aan. Op de Website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je alle actuele reisadviezen. Daarnaast is het aan te raden om de Reisapplicatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. In deze applicatie kun je jouw land van bestemming invullen. Wanneer er iets verandert omtrent het reisadvies, word je middels een push bericht geïnformeerd.

Vragen? Grote kans dat het antwoord op onze FAQ-pagina staat!

Let op! Laat je een coronatest doen voor de non-covid verklaring voor een reis? Houd rekening met de vluchttijden en de eisen van het betreffende land. De regels zijn per land verschillend en kunnen plotseling wijzigen. Om die reden kunnen wij hier geen informatie over geven. Je dient deze informatie zelf te achterhalen. Voor meer informatie omtrent de maatregelen per land kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook raden wij je aan om contact op te nemen met de ambassade van het land van je bestemming.