Bestemming beginnend met:

Europa

Europa is een zeer veelzijdig continent met een aanzienlijk aantal pittoreske locaties. Wanneer jij van plan bent een veelzijdige reis te maken dan is ook ons eigen europa ‘’the place to be’’. In Europa zijn een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, lieflijke dorpjes en kleurrijke natuurgebieden te vinden. Het continent heeft uiteraard ook prachtige zonbestemmingen en gezellige steden. Er zijn in Europa op gebied van vakantie oneindig mogelijkheden!
Of er inentingen of malariatabletten nodig zijn voor Europa, verschilt per land. Let op, Europa kent veel virussen die door dieren worden overgebracht , zoals West Nile Virus en tekenencefalitis.
Klik hiervoor op de link voor inentingen per land: https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 1699 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Albanië: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Albanië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Albanië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Albanië: vaccinaties die aanbevolen zijn

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Albanië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Albanië inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Albanië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Er wordt voor Albanië inenting tegen teken encefalitis aangeraden als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt in Albanië, overleg hierover met ons.

Extra informatie voor Albanië

Er komt in Albanië geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico’s voor Albanië

In Albanië kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Albanië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Praktische informatie over inentingen voor Albanië

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

Vaccinatie tegen buiktyfus
Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.

Inentingen tegen teken-encefalitis
Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.