Vaccinaties Belize

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Belize. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord en Midden-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Belize

De vaccinatie tegen gele koorts is voor Belize alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Belize binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je alleen een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van een gele koorts land.  

Aanbevolen vaccinaties voor Belize

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Belize aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Belize inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Belize vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Belize

Extra informatie voor Belize

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Belize geen malaria meer voor, anti-muggenmaatregelen zijn voor bepaalde delen van Belize nog wel geadviseerd.Chemoprofylaxe, noodbehandeling en anti-muggenmaatregelen ter voorkoming van malaria in Belize zijn niet meer nodig. Het anti-muggenmaatregelen advies ter voorkoming van chikungunya, dengue en zika blijft wel van kracht.   Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.  

Andere gezondheidsrisico's voor Belize

  In Belize kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Belize: ongevallen en reizen met het vliegtuig.