Vaccinaties Caroline Eilanden

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Caroline Eilanden. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Oceanië

Het wereld deel Oceanië is er een dat het vasteland van Australië, Tasmanië, Nieuw-Guinea, Ceram en eventueel Timor omvat, inclusief de omliggende eilanden. Oceanië is van de traditionele zeven werelddelen de kleinste. Door veel mensen wordt Het werelddeel ook wel simpelweg Australië genoemd. Het is een schitterende bestemming met een prachtige natuur en uitstekende gezondheidzorg.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Caroline Eilanden

Voor de Caroline Eilanden zijn geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Caroline Eilanden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Caroline Eilanden aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor de Caroline Eilanden.   Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt voor de Caroline Eilanden inenting tegen buiktyfus aangeraden.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor de Caroline Eilanden inentingen aangeraden tegen hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor de Caroline Eilanden vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Caroline Eilanden

Extra informatie voor Caroline Eilanden

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.  

Op de Caroline Eilanden komt geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor de Caroline Eilanden

  Op de Caroline Eilanden kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor de Caroline Eilanden: ongevallen en reizen met het vliegtuig.