Vaccinaties Cocos Eilanden

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Cocos Eilanden. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Cocos Eilanden

Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Cocos Eilanden alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Cocos Eilanden binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Het advies geldt niet als je uit Tobago of de Galapagos Eilanden komt of als je in de Misiones provincie van Argentinië bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Cocos Eilanden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Cocos Eilanden aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor de Cocos Eilanden.   Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt voor de Cocos Eilanden inenting tegen buiktyfus aangeraden.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor de Cocos Eilanden inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor de Cocos Eilanden vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Cocos Eilanden

Extra informatie voor Cocos Eilanden

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.  

Er komt op de Cocos Eilanden geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor de Cocos Eilanden

Op de Cocos Eilanden kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor de Cocos Eilanden: ongevallen en reizen met het vliegtuig.